Parken

In de streek zijn er heel wat parken die je kan bezoeken. Je kan kiezen uit prachtige wandelparken in de vorm van een labyrinth of een uniek park waar je wolven kan observeren in hun natuurlijke habitat.


Labyrinthe Géant de Guéret

Het Labyrinthe Géant de Guéret laat je genieten van leuke momenten op een domein van 6 hectare, in het hart van de Monts de Guéret.

Adres: Route de Bourganeuf – 23000 GUÉRET
Tel : 05 55 41 01 97

Meer info: http://www.labyrinthe-gueret.fr/


Arbre En Arbre Vassiviere

Gelegen tussen Vauveix en Broussas, aan de rand van het prachtige meer van Vassivière, vind je 91 activiteiten om van te genieten, alleen, in een groep, met vrienden of met je gezin.

Adres: Broussas de Maulde – 23340 FAUX la MONTAGNE
Tel : 05 55 67 94 23

Meer info: http://www.arbreenarbrevassiviere.com/


Vélo Rail de la Mine – BOSMOREAU LES MINES (CREUSE)

Trakteer jezelf op een sportief uitje op een 10 kilometer lange rondrit midden in de ongerepte natuur. Geniet van de koelte langs de Thaurion vallei, terwijl je de ruïnes van een oude abdij observeert, paarden rustig ziet grazen en kennis maakt met de andere flora en fauna van de streek. De reis eindigt met een panoramisch uitzicht op de torens van het kasteel van Bourganeuf. Bij terugkeer kan je genieten van een koel drankje op het terras van het aankomststation, dat zijn oorspronkelijke setting van 1883 heeft behouden.

Adres: 1 Avenue de la Gare, 23400 BOSMOREAU-les-MINES
Tel : 05 55 64 10 91

Meer info: http://www.veloraildelamine.fr/joomla/fr/


Tuinen in La Creuse

De Creuse is een enorme tuin! Tuinenthousiasten, tuiniers en landschapsarchitecten hebben hier hun inspiratie gevonden voor hun verzameling bomen, struiken en bloemen. Authentiek en rijk van een beschermde omgeving, “Moeder Natuur” vertaalt hier het groen in een oneindig aantal nuances.

Meer info: https://www.tourisme-creuse.com/fr/visites/parcs-et-jardins


Le Scénovision®

In zes zalen kan je dankzij technieken uit het theater en de cinema deze show beleven over de Creuse. In het hart van elke ruimte, volledig gereconstrueerd, heb je een spel van projecties, 3D-beelden, geluiden, parfums, animatie en het verhaal van Marion, een jonge boer aan het einde van de 19e eeuw. Je leert er over het leven van de vrijmetselaars van de Creuse, een ouderwets huwelijk, het laboratorium van de apotheker, het geheim van de planten die worden gebruikt om Beneventine, een elixer van de monniken van de oude abdij te distilleren tot het mysterieuze recept…

Adres: rue de l’Oiseau – 23210 BENEVENT L’ABBAYE
Tel : 05 55 62 31 43

Meer info: https://www.benevent-scenovision.fr/


Parc animalier Les Loups de Chabrières

Aan het einde van het pad in het struikgewas staat de palissade. Daarachter ga je het hol van Wolves Chabrières binnen. Een bewaarde wildernis, waar de tijd lijkt te zijn opgeschort… 45 grijze, witte en zwarte wolven wachten je op. Geniet van de wilde natuur, een mini-boerderij, museum, de film “Lobo, Chabrières wolf” gedraaid in het Park en nog veel meer.

Adres: BP 6 – 23000 SAINTE FEYRE
Tel : 05 55 81 23 23

Meer info: http://www.loups-chabrieres.com/


Nog meer parken en bezienswaardigheden vind je op Tourisme Creuse: https://www.tourisme-creuse.com/fr/sites-de-visite

Naar boven